Förbundet Finlandssvensk Lokal-TV r.f.Förbundet Finlandssvensk Lokal-TV r.f.
  Videoforum Uutisia ja tiedotuksia Järjestö Osoiterekisteri Muuta

Ajankohtaista
Mitä paikallistelevision alalla tällä hetkellä tapahtuu

Tiedotteet
Lue tästä liiton tiedotuskirjeet jäsenille

Yhteystiedot
Yhteystiedot hallitukseen jäseniin ja toimihenkilöihin

Videoforum
Mitä tapahtuikaan Videoforumissa? Katso videopätkiä ja kuvia!

Paikallistelevisiot kartalla
Osoitteet, puhelinnumerot ja asemien sijainti kartalla

FÖRBUNDET FINLANDSSVENSK LOKAL-TV r.f.

Kolonivägen 15
66900 NYKARLEBY
FINLAND
Puh. +358 (0)6 7220 041

Y-tunnus: 1108291-0

YLEISTÄ PAIKALLISTELEVISIOTOIMINNASTA

Suomenruotsalaisista pakiallistelevisiotoimintaa ylläpitäviä yhdistyksiä on tällä hektkellä noin 24. Suomenruotsalainen paikallistelevisioliitto toimii näiden paikallistelevisioiden kattojärjestönä. Vuonna 2001 liitolla oli 15 jäsentä. Liiton päätehtävä on edistää suomenruotsalaisten paikallistelevisioiden yhteisiä asioita. Liitto antaa koulutusta ja innostaa paikallistelevisioyhdistyksiä dokumentoimaan yhteiskuntaa sekä rohkaisee paikallistelevisioita kehittämään omaa toimintaansa.

Liitto on perustettu vuonna 1993. Suomenruotsalainen paikallistelevisiotoiminta on kuitenkin paljon tätä vanhempaa. Suurin osa suomenruotsalaisista paikallistelevisiosta on perustettu 80-luvun alussa - osa jopa 70-luvulla. Vuonna 1995 tehtyyn kyselyyn vastasi 22 paikallis-televisiota. Vastanneiden paokallistelevisioiden keski-ikä oli tuolloin 10 vuotta.

Vuonna 1994 suomenruotsalaiset paikallistelevisiot lähettivät enemmän ohjelmaa kuin YLEn ruotsinkielinen FST: yhteensä 1.480 tuntia. Paikallis-televisiot tavoittavat 150.000 katsojaa eli puolet suomenruotsalaisista.

Pääasiassa kaapeliverkoissa toimivien paikallistelevisioiden koot vaihtelevat; pienin paikallistelevisio lähettää ohjelmaa 60 taloudelle ja suurin kaapeliverkossa toimiva 14.000 taloudelle. Närpiön ja Pietarsaaren paikallistelevisiot muodostavat poikkeuksen. Ne aloittivat langattomat lähetykset vuonna 1993 ja parhaimmillaan ne tavoittavat yhdessä 55.000 katsojaa.

Toiminta on pääsosin vapaaehtoistyötä. Vain neljälla paikallistelevisiolla on palkattu toiminnanjohtaja. Paikallistelevisiot rahoittavat toimintansa pääasiassa kunnallisilla avustuksilla, mainostuloilla ja vapaaehtoisilla katsojamaksuilla.

Paikallistelevisiotoiminnalla on edessään kaksi muita isompaa haastetta: DV-tekniikan tulo ja uusia aktiivien innostaminen. 12 yhdistyksellä on osittainen DV-kalusto ja DV-tekniikan tämänhetkinen hinta/laatu-suhde mahdollistaa investointien tekemisen. DV-tekniiikan invenstoimisen kautta avautuu mahdollisuus houkutella nuoria mediakoulutuksen saaneita mukaan toimintaan.

Lisätietoa ja yhteenottoja


 

  Videoforum Uutisia ja tiedotuksia Järjestö Osoiterekisteri Muuta  
  www.lokaltv.fi
 
Copyright (c)