Hej!

 

Nu är det högaktuellt med årets videoforum som även i år hålls i Närpes på hotell Red & Green ( i det s.k Mitt i stan-huset) 28-29.10. Info om platsen hittar ni på www.mittistan.fi Här kommer vi att tillbringa större delen av forumet.

 

Vi ser på filmer som deltar i videotävlingen tillsammans med juryn som består av Roy Fogde, YLE, Susanna Ström-Wilkinson, YLE och Petter Sandelin, YLE.

Vi ska även se andra filmer i Frans Henriksonssalen på bioduk. Och här hoppas vi att ni själva deltar med lite filmmaterial. Filmer, som kanske inte passar i samband med videotävlingen. Det kan handla om t.ex musikvideo, spelfilm eller annat. Filmerna ska vara på dvd och meddela undertecknad på förhand, senast 25.10, vad ni har att erbjuda. Detta för att veta hur mycket tid vi ska boka för detta.

När det gäller annat program så ägnar vi oss bl.a åt ljudteknik.

 

Årsmötet hålls på Frank Mangs Center söndag 29.10 kl 13. Kristinestadsv. 884 i Ståbacka. Ca 9 km söder om Närpes centrum.

 

I övrigt inleds forumet kl 9 på lördag 28.10. Vi inleder med frukost och påbörjar sen dagen. På söndag 29.10 avslutar vi ca kl 15.

Håll utkik på vår hemsida www.lokaltv.fi  för ett detaljerat program . Anmälningar till forumet vill vi ha senast den 18.10 2017.

 

När det gäller videotävlingen finns det ett antal regler.

-programmen får vara högst 20 minuter långa (20,01 minuter diskas) Håll gärna programmen kortare. Juryn brukar påpeka att dom överlag är för långa.

-program som är gjorda på annat språk än svenska måste ovillkorligen textas till svenska. Var tydlig med att textningen ger samma effekt i skriven form som den gör i pratet.

-programmen skall vara på dvd. Ett (1) program per skiva. Den ska vara avslutad och kontrollerad så att den fungerar på vanliga DVD.spelare.

-skriv tydligt programmets namn på skivan och fodralet och fyll i tävlingsblanketten som bifogas med skivan. Tävlingsblankett finns på hemsidan www.lokaltv.fi

-bidrag som tidigare deltagit i Videoforums videotävling kan inte delta på nytt. Programmen bör ej vara äldre än 2 år.

 

Tävlingsbidragen sänds till Roy Fogde, Abborrvägen 20, 65101 Vasa. Senast den 16.10 2017 ska bidragen vara framme.

 

Anmälningar till videoforum tas emot per telefon 0500-163732 (Maria Launonen) eller per mejl maria.launonen@gmail.com